Hagymás-szalonnás krumplipogácsa

Hagymás-szalonnás krumplipogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 2 fej hagyma
  • fokhagyma
  • bacon
  • cukor

Elkészítés:

Héjában főzzük, majd meghámozzuk a burgonyát. Élesztőt (nem kell feltétlenül friss) futtatunk tejben, kevés cukorral. Lisztbe gyúrunk vajat, 2 ek. sóval, pirított hagymával, fokhagymával, baconnel. A liszthez keverjük az élesztőt és az áttört krumplit, miután kihűlt. Alaposan átgyúrjuk 5-10 perc alatt gombóccá és liszttel szórva kelesztjük melegebb helyen, 1 órán át. Kinyújtjuk a tésztát és ötször összehajtjuk 4 rétegben, közben újra nyújtjuk, majd centi magas pogácsákat szaggatunk, aztán zsírozott, lisztezett tepsibe téve tojással lekenjük és közepes hőmérsékleten sütjük aranysárgára.

Neked ajánljuk