Hagymás rostélyos tarjából

Hagymás rostélyos tarjából
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg tarja
  • frissen őrölt színes bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • kevés zsír vagy olaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 dl húsalaplé
  • kevés liszt (a hús forgatásához)
  • a lyoni hagymához:
  • 3 db nagyobb vöröshagyma
  • liszt
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 1 kg tarja
  • frissen őrölt színes bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • kevés zsír vagy olaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 dl húsalaplé
  • kevés liszt
  • 3 db nagyobb vöröshagyma
  • liszt
  • olaj

Elkészítés:

A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük fokhagymával, lisztbe forgatjuk, és forró zsírban vagy olajban mindkét oldalukat 1-2 percig sütjük, majd a serpenyőből kivéve félretesszük és melegen tartjuk.

A serpenyőbe tesszük az apróra vágott hagymát, 1-2 percig pároljuk, majd hozzáöntjük a bort és jól átforraljuk (kb. 5 perc). Hozzáadjuk a mustárt és az alaplevet és jól összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a hússzeleteket visszatesszük a serpenyőbe és készre sütjük.

Amíg sül a hús, addig elkészítjük a gombás rizst és a legvégén a lyoni hagymát. A lyoni hagymához a megpucolt, felkarikázott hagymát annyi lisztbe forgatjuk, amennyit csak felvesz, majd bő forró olajban aranybarnára sütjük, és tálaláskor a hús tetejére halmozzuk.

Köretként én erdei gombás rizst készítettem.

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!