Hagymás pizzalepény

Hagymás pizzalepény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 adaghoz:
  • 4 kicsi vagy 2 nagy készen kapható pizzalap
  • a tetejére:
  • 80 dkg póré- vagy vöröshagyma
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 4 kicsi vagy 2 nagy készen kapható pizzalap
  • 80 dkg póré- vagy vöröshagyma
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Ez is egy olyan étel, amit ki kell próbálnod októberben! Könnyű, tápláló és érdemes elkészíteni.

A hagymát meghámozzuk, vastagabb fél karikákra vágjuk. A szalonnát csíkokra daraboljuk. A pizzalapokat a csomagoláson olvasható előírás szerint előkészítjük, ha szükséges, megsütjük. Ha van időnk, a tésztát házilag is elkészíthetjük.

Az olajon kiolvasztjuk a szalonnát, majd megfuttatjuk rajta a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a petrezselymet. Ezt a hagymaragut halmozzuk a tésztára, meglocsoljuk a tejföllel, és megszórjuk a reszelt sajttal.

200 C-fokra előmelegített sütőben a tetejét pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.