Hagymás-paradicsomos saláta

Hagymás-paradicsomos saláta

Elkészítési idő

15 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg paradicsom
  • 12 olajbogyó
  • 10 dkg lilahagyma
  • bors

A salátaléhez:

  • 1 tk. ecet
  • 3 ek. olívaolaj
  • 3 tk. cukor
  • 2,5 dl víz
  • bazsalikom

Elkészítés:

A paradicsomokat felkarikázzuk, a hagymát felezve, vékonyra szeleteljük, majd lerakjuk a lilahagymával rétegezve abban a tálban, amelyben majd tálaljuk.

Rétegenként enyhén sózzuk, borsozzuk, és kb. 15 perces pihentetés után ráöntjük a salátalevet, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a frissen aprított bazsalikomlevéllel és a felkarikázott olajbogyóval, majd óvatosan összekeverjük.

Fogyasztás előtt a hűtőben legalább 1 órát érleljük.

Neked ajánljuk