Hagymás-padlizsános pulykatekercs

Hagymás-padlizsános pulykatekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 padlizsán
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg darált pulykahús
  • 5 dkg parmezán
  • 4 paradicsom
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1/2 teáskanál pirospaprika
  • 1/2 teáskanál chili
  • 1/2 teáskanál oregano
  • Valamint:
  • 2 dl joghurt
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 padlizsán
  • 40 dkg pulykahús
  • 5 dkg parmezán
  • 4 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál kömény
  • 1/2 teáskanál pirospaprika
  • 1/2 teáskanál chili
  • 1/2 teáskanál oregano
  • 2 dl joghurt

Elkészítés:

Hosszában felszelem a padlizsánt, majd vékonyra vagdalom, kis olívaolajjal kisütöm.

A hagymát felaprítom, olajjal dinsztelem, majd hozzáadom a darált húst, két apróra kockázott paradicsomot és a fűszerezést. Összepirítom az egészet, hagyom hűlni, majd a szeletekre halmozom a tölteléket, felcsavarom és a sütőtálba helyezem.

A tetejére teszek egy szelet paradicsomot és meghintem a parmezánnal. A tekercseket tíz percig sütöm a 200 fokra előmelegített sütőben.