Hagymás lepény tejszínnel

Hagymás lepény tejszínnel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg élesztő
  • tej
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg vaj

A tetejére:

  • 1 evőkanál tejföl
  • 8 fej hagyma
  • vaj
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • szalonna

Elkészítés:

Elkészítés:

Adjuk hozzá a vajhoz a lisztet, a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a sót és annyi tejet, hogy lágy, nyújtható tésztánk legyen!

Simítsuk bele egy tepsibe, takarjuk le, majd rakjuk félre kelni!

Süssük meg félig!

Pároljunk meg 7 fej felaprított hagymát kis vajon, majd adjuk hozzá a tejszínt, sót, borsot és a tejfölt! Keverjük össze, és kenjük a tészta tetejére!

A sütés végén szórjuk meg a felkarikázott hagymával és a ropogósra sütött szalonnaszeletekkel!

Hasonló receptek