Hagymás göngyölt hús zöldségágyon

Hagymás göngyölt hús zöldségágyon

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

6 személyre:

  • 50 dkg vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 kg sertéscomb
  • bors
  • 3 evőkanál enyhén csipős mustár
  • 1 evőkanál csemege pirospaprika
  • 80 dkg sárgarépa
  • 50 dkg zellergumó
  • kevés olaj

Elkészítés:

A hagymákat megpucoljuk, 30 dkg-ot csíkokra vágunk. 2 gerezd fokhagymát finom kockákra vágunk.

A húst mindkét oldalán megsózzuk és megborsozzuk, mustárral bekenjük, paprikával egyenletesen megszórjuk. A hagymacsíkokat és a fokhagymát egyenletesen elosztjuk rajta. A pecsenyét keresztirányban felgöngyüljük, és zsineggel összekötözzük.

Egy lapos sütőlapra vagy megolajozott tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben (elektromos 175 C, légkeveréses 150 C, gáz 2-es fokozat) kb. 1,5 óra alatt készre sütjük. A húst barnulástól függően az utolsó 1/2 órára alufóliával befedünk.

A sárgarépát és a zellert felszeleteljük, amaradék hagymát és fokhagymát, valamint a zöldfűszereket a hús köré szórjuk. Olajjal meglocsoljuk és sóval ízesítjük.

Neked ajánljuk