Hagymás-cukkinis palacsintabatyu

Hagymás-cukkinis palacsintabatyu

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

8-10 személyre:

A hagymás-cukkinis töltelékhez:

  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 2 csokor medvehagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 közepesen nagy cukkini
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 40 dkg bacon
  • 5 dl főzőtejszín
  • 5 evőkanál krémsajt
  • 40 dkg füstölt sajt
  • fehérbors
  • szerecsendió

A sós palacsintához:

  • 50 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 1 liter tej
  • 4 evőkanál szódavíz
  • olaj

Elkészítés:

A töltelékhez a hagymaféléket és a petrezselymet aprítsuk fel, a sajtot reszeljük le, a bacont kockázzuk fel. Kevés olajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát és, adjuk hozzá a cukkinireszeléket, és forgassuk össze.

Öntsük hozzá a főzőtejszínt, és kevergessük. Adjuk hozzá a krémsajtot, a reszelt sajtot, a medvehagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöld másik felét és a fűszereket. Gyakori kevergetés mellett főzzük.

A palacsinta tésztát hagyományosan elkészítjük. Teflonos serpenyőben, olaj hozzáadásával,süssük ki a palacsintákat.

A palacsintákat töltsük meg a hagymás-cukkinis masszával a következőképpen:

Helyezzünk a palacsinta közepére 1-2 evőkanálnyi masszát, majd fogjuk össze a palacsinta szélét. Tűzdeljük meg több oldalról a batyunkat fogpiszkálóval.

Neked ajánljuk