Hagymás csirketokány

Hagymás csirketokány

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tokányhoz:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 2-3 csipet szárított, darabolt metélőhagyma
  • ½ dl étolaj
  • 2,5 dl jó minőségű főzőtejszín (Meggle, Parmalat)
  • ízlés szerint őrölt feketebors
  • ízlés szerint só
  • víz
  • a rizshez
  • párolt rizs
  • 20 dkg jázmin rizs
  • víz

a salátához:

  • 15 dkg feta sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kígyóuborka
  • 2 db paradicsom
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1 csomag salátakeverék

Elkészítés:

A hagymákat meghámozzuk és nagyon vékonyan felszeleteljük. A hagymát olajon alacsony lángon aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkemellet és pár percig pirítjuk. Ezután közel 2 dl vízzel felöntjük és felforraljuk. Forrás után sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a metélőhagymát, majd addig főzzük, ameddig a csirkemell megpuhul. Főzés közben, ha szükséges pótoljuk a szaftot víz hozzáadásával.

Amikor puha a hús, hozzáadjuk a főzőtejszínt, simára keverjük, felforraljuk és kész is a tokány.

Elkészítjük a párolt rizst. A rizst lemossuk, majd egy lábasba tesszük és kb. 4 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Takarék lángon a rizst félkeményre főzzük, majd levesszük a tűzről és fedővel lefedjük. A rizst még kb. 10 percig hagyjuk a fedő alatt, hogy az puha legyen és felszívja a maradék folyadékot.

A salátához a saláta keveréket egy mélyebb tálba tesszük. Hozzáadjuk a meghámozott és apróra vágott uborkát és hagymát, a felszeletelt paradicsomot, a felkockázott feta sajtot és a 2 evőkanál olívaolajat. Óvatosan összeforgatjuk a hozzávalókat.

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk