Hagymás csirkemell

Hagymás csirkemell
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • ½
  • dl étolaj
  • 1 kis dobozos 20%-os tejföl
  • ízlés szerint őrölt feketebors
  • ízlés szerint só
  • víz
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • ½ dl étolaj
  • 1 kis dobozos 20%-os tejföl
  • őrölt feketebors
  • víz

Elkészítés:

A hagymákat meghámozzuk és nagyon vékonyan felszeleteljük.

A hagymát olajon alacsony lángon aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkemellet és pár percig pirítjuk. Ezután közel 2 dl vízzel felöntjük és felforraljuk. Forrás után sóval és borssal ízesítjük, majd addig főzzük, ameddig a csirkemell megpuhul.

Főzés közben, ha szükséges, pótoljuk a szaftot víz hozzáadásával. Amikor puha a hús, a tejfölt csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a hagymás csirkéhez.

Felforraljuk, majd a kész hagymás, sűrű szaftos csirkemellet kifőtt tésztával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti