Hagymás csirkemáj

Hagymás csirkemáj

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 1 nagy, vagy két kisebb fej hagyma
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 fej paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 kávéskanál frissen őrölt bors
  • 1-2 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés:

A májat szétszedjük, mutatós csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és félkarikákra vágjuk. Megfuttatjuk az olajon, megszórjuk egy csipetnyi sóval, így nem csak pirul, de puhul is. A májnak ugyanis nem kell túl sok főzési idő, és előfordulhat, hogy a hagyma, ha kicsit vastagabbra vágtuk, nem puhul meg.

Közben a paprikát és a paradicsomot megmossuk és kicsi kockákra vágjuk. A hagymát megszórjuk a fűszerpaprikával, öntünk rá egy korty vizet, hogy ne égjen meg. Rádobjuk a paprikát, paradicsomot, alaposan átforgatjuk, hagyjuk kicsit ezt is párolódni. Megszórjuk majoránnával, frissen őrölt borssal,majd rátesszük a májdarabokat. Átforgatjuk, és 8-10 percig hagyjuk főni, utána egy májat a fakanállal kettévágunk.

Ha könnyen megy a művelet, és nem véres a közepe, érdemes feljebb venni a gázt, és lepirítani a hagymás májat. Ekkor már meg is sózzuk, elkeverjük óvatosan. Lehet tálalni.

Párolt rizs, főtt krumpli egyaránt jól illik hozzá.

Neked ajánljuk