Hagymás burgonyasaláta

Hagymás burgonyasaláta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg rózsaburgonya
  • 8 dkg hagyma
  • 5 darab savanyú uborka
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál ecet
  • őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

A burgonyákat megmossuk, és sós vízben megfőzzük. Hagyjuk kihűlni és megtisztítjuk.

A hagymát vékony karikákra vágjuk. A savanyú uborkát felkockázzuk, a kihűlt burgonyákat pedig felkarikázzuk. Egy tálban összekeverjük a hagymát, burgonyát és az uborkákat, majd ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk.

Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a 2 dl forró vizet a kristálycukorral, a sóval, az olajjal és a 3 evőkanálnyi ecettel.

A forró öntetet a burgonyasalátára öntjük, majd 30 percig állni hagyjuk. Ezután tálaljuk.

Neked ajánljuk