Hagymás-burgonyás tekercs

Hagymás-burgonyás tekercs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál búzadara
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • morzsa

Elkészítés:

A burgonyát forró, sós vízben megfőzzük, áttörjük, összegyúrjuk a liszttel, a búzadarával, a tojással, 1 evőkanál olajjal és sóval.

A hagymát finomra vágjuk, 2 evőkanál olajon megfuttatjuk. A tésztát, fél cm vastagra kinyújtjuk, kis

téglalapokat vágunk belőle. A hagymát a közepükre tesszük, felgöngyölítjük, végeiket benyomjuk, és sós vízben kifőzzük. Pirított zsemlemorzsába forgatjuk a leszűrt tekercseket. Egy tálban, tejföllel meglocsolva átsütjük.

Neked ajánljuk