Hagymás borjúmáj ragu

Hagymás borjúmáj ragu

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg borjúmáj
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj-olaj keveréke
  • 1 evőkanál rétesliszt
  • őrölt bors
  • majoránna
  • kakukkfű
  • őrölt pirospaprika
  • 1/2 dl száraz bor
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a májat és vágjuk csíkokra. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel finomra.

A májat enyhén sózzuk, borsozzuk meg, valamint forgassuk össze a liszttel. Egy serpenyőben felhevített zsiradékban magas hőfokon, 4 perc alatt süssük át.

A megmaradt zsiradékra dobjuk rá a vöröshagymát, sózzuk és borsozzuk meg, és pirítsuk meg a fokhagymát is benne.

Kevés borral öntsük fel, szórjuk meg majoránnával, borssal, kakukkfűvel és pirospaprikával, majd forraljuk össze. Tegyük vissza a májat a serpenyőbe, egyet forraljunk rajta, végül levesszük a tűzről. Aprított petrezselyemmel szórjuk meg.

Neked ajánljuk