Hagymalekvár

Hagymalekvár

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 evőkanál margarin
  • 10 dkg barnacukor
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál tokaji borecet
  • csipet só
  • 3 szem zöldbors
  • 1 késhegynyi őrölt feketebors

Elkészítés:

A margarinon az apróra vágott hagymákat üvegesre párolom, majd karamellizállom tovább a cukorral. Ha már kezd sűrűsödni, tovább főzöm a sóval és a borsokkal. Akkor jó, ha már ragacsos, lekvár sűrűségű. Leveszema tűzről, és keverjük hozzá a balzsamecetet és a borecetet.

Neked ajánljuk