Hagymakrémleves

Hagymakrémleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 vöröshagyma
  • 1 póréhagyma
  • kevés vaj
  • húslevesalap (vagy víz)
  • bors
  • fokhagyma
  • ételízesítő
  • szerecsendió (ízlés szerint)
  • 2 dl tejszín
  • 1 kávéskanál konjac liszt

Elkészítés:

A megtisztított hagymákat karikára vágjuk és kevés vajon megdinszteljük.

Ezután felöntjük húslevesalappal (vagy vízzel – ez esetben több só és ízesítő kell hozzá), ízlés szerint utána sózzuk, borsozzuk, ha szükséges kevés ételízesítőt adunk hozzá, valamint ízlés szerint kevés szerecsendiót keverünk bele.

Amikor a hagymák megpuhultak, botmixerrel összepürésítjük, és a tejszínnel jól kikevert konjac liszttel besűrítjük.

Neked ajánljuk