Habroló vaníliás tejszínhabbal és friss eperrel

Habroló vaníliás tejszínhabbal és friss eperrel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db leveles tészta (nyújtott)
  • 4 dl hulla cukrásztejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor a szóráshoz
  • 10 db friss eper
  • 2 db leveles tészta (nyújtott)
  • 4 dl hulla cukrásztejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor a szóráshoz
  • 10 db friss eper

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük, majd másfél centiméteres csíkokra vágjuk – kb. 16 db lesz belőle.

Feltekerjük a habroló formára, majd sütőpapíros tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 12 perce.

Amíg sül a habroló tésztája, addig felverjük a tejszínt – a tejszínbe beleszórjuk a vaníliás cukrot és kemény habbá verjük.

Ha kisültek a rolók, még melegen leszedjük a csőről. mert később törik a tészta.

A tejszínhabot csillag csöves habzsákba szedjük és megtöltjük vele a rolókat. A tejét megszórjuk a vaníliás porcukorral, és friss eperrel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné küldte be. Köszönjük!