Habroló

Habroló
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 csomag hűtött leveles tészta
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor (hab)
  • 5 dkg porcukor (szóráshoz)
  • 1 csomag hűtött leveles tészta
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor (hab)
  • 5 dkg porcukor (szóráshoz)

Elkészítés:

A leveles tésztát kb. 25 x 25 cm nagyságúra kinyújtjuk, majd pizza vágóval 12 db csíkra osztjuk fel.

A tészta csíkokat fém habroló csőre egyenként feltekerjük és 180 fokra előmelegített (hőlégkeverés) sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.

Amikor megsült kihűtjük és kihúzzuk belőlük a csöveket.

A 4 tojás fehérjét vízgőz felett kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 20 dkg porcukrot és összedolgozzuk. A habot habzsákba tesszük és betöltjük vele a rolókat.

Tálaláskor porcukorral megszórjuk a habrolókat.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti