Habos vaníliás-csokis kocka

Habos vaníliás-csokis kocka

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

a vaníliás krémhez:

  • 7 dl víz
  • 2,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag zselatin
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál cukor
  • 7 dkg margarin
  • 4 evőkanál tejszínhab

a csokis krémhez:

  • 7 dl víz
  • 2,5 csomag csokoládés pudingpor
  • 1 csomag zselatin
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál cukor
  • 7 dkg margarin
  • 4 evőkanál tejszínhab

a tetejére:

  • 5 dl habtejszín
  • reszelt csokoládé

Elkészítés:

A tésztához 4 tojást 4 evőkanál cukorral elektromos habverővel keményre felverünk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, melybe előzőleg belekevertünk fél csomag sütőport.

Egy 22 × 38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. A maradék hozzávalókból egy ugyanekkora lapot sütünk, csak kakaóporral, majd ezt is kihűtjük.

Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémeket.

A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. 4 evőkanál vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, amíg fel nem olvadt, majd a vaníliás krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a margarint is és összekeverjük.

A csokis pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. 4 evőkanál vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, amíg fel nem olvadt, majd a csokis krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a margarint is és összekeverjük.

Amíg a krémek hűlnek, az 5 dl tejszínt felverjük, majd 4-4 evőkanálnyit a hideg pudingokhoz adunk belőle és simára keverjük.

Betöltjük a lapokat: alulra tesszük a sárga piskótát, majd rákenjük a csokis krémet. Erre kerül a csokis piskóta, majd rákenjük a vaníliás krémet és kissé megnyomkodjuk. A tetejére a felvert tejszínhabot simítjuk, és reszelt csokival díszítjük.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk