Habos-túrós pite

Habos-túrós pite

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • mentalevelek
  • 1 dl tejszín
  • 75 dkg rebarbara
  • 25 dkg vaj
  • 10 tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg cukor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 evőkanál pudingpor

Elkészítés:

Elkészítés:

Válasszumk szét 6 darab tojást! Tegyük hideg helyre a fehérjéket! Vágjuk darabokra a megmosott és meghámozott rebarbarát! Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit!

Dolgozzuk össze a vajat a cukor felével, 1 csomag vaníliás cukorral és a tojássárgákkal! Keverjük el a lisztet fél csomag sütőpapírral és a tejszínnel együtt dolgozzuk a vajas masszába! Simítsuk tepsibe!

Válasszuk szét a maradék tojásokat! A fehérjéket keverjük habosra!

Keverjük simára a tojássárgákat 10 deka cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral! Törjük át a túrót, majd keverjük össze a maradék sütőporral! Keverjük hozzá a tojássárgákhoz! Forgassuk bele a tojáshabot, majd simítsuk a tésztára! Szórjuk meg a tetejét rebarbarával! Süssük 180 fokra előmelegített sütőben fél órát!

Verjük kemény habbá a hideg tojásfehérjéket! Szitáljuk bele megmaradt vaníliás cukrot és a maradék cukrot! Szedjük csillagcsőrös habzsákba, majd nyomjuk a sütire!

Süssük még 20 percet! Mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

Neked ajánljuk