Habos-túrós lepény

Habos-túrós lepény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 12 dkg liszt
  • 7 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • csipet só

A krémhez:

  • 35 dkg tehéntúró
  • 2 tojássárgája
  • 4 púpozott evőkanál porcukor
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg mazsola

A tetejéhez:

  • 3 tojásfehérje
  • 12 dkg kristálycukor
  • néhány csepp citromlé

Elkészítés:

Összegyúrjuk a tésztához valókat, és hűvös helyen 1 órát pihentetjük. Kinyújtva kibélelünk vele egy kisebb tepsit, és a sütőben félig megsütjük.

Közben az áttört túrót simára keverjük a tojássárgákkal, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a félig kisült tésztára simítjuk. Visszatesszük a sütőbe, és világossárgára sütjük.

A tojások fehérjéből a kristálycukorral meg pár csepp citromlével kemény habot verünk, és a kisült sütire simítjuk. Most visszatoljuk a forró sütőbe, de a tüzet nagyon picire mérsékeljük, inkább szárítjuk.

Neked ajánljuk