Habos túrós

Habos túrós
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 dkg liszt
  • 7 dkg vaj
  • 4 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • a krémhez:
  • 35 dkg túró
  • 3 tojássárgája
  • 4 púpos evőkanál cukor
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a tetejére:
  • néhány csepp citromlé
  • 12 dkg kristálycukor
  • 4 tojásfehérje
  • 12 dkg liszt
  • 7 dkg vaj
  • 4 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 35 dkg túró
  • 3 db tojássárgája
  • 4 púpos evőkanál cukor
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • néhány csepp citromlé
  • 12 dkg kristálycukor
  • 4 db tojásfehérje

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, és egy kis tepsibe nyomkodjuk. A sütőben 180 fokon 10 perc alatt elősütjük.

A túrót összekeverjük a tojások sárgájával, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a mazsolával és a vaníliás cukorral. A félig megsült tésztára öntjük és visszatesszük a sütőbe.

Közben a tojásfehérjéket felverjük a cukorral és pár csepp citromlével, nyomózsákba töltjük és a megsült túrókrémre nyomjuk. 100 °C-os sütőbe visszatesszük, és addig sütjük, amíg a hab megszilárdul.