Habos szilvatorta

Habos szilvatorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • szilva
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg ricotta
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek. barna cukor
  • 2 tk. sütőpor
  • mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/4 tk. só

A habhoz:

  • 10 dkg szilva
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek. barna cukor
  • 1/2 tasak vaníliás cukor
  • rumaroma
  • 2 ek. víz

Elkészítés:

A lisztet, sütőport, sót, fűszerkeveréket vegyítem.

Kikeverem robotgéppel a tojást, porcukort, margarint, utána a ricottával, tejszínnel, végül a lisztes keverékkel.

Tortaformába simítva, barna cukorral hintve, kevés fűszerkeverékkel hintve, szilvaszemekkel kirakva, 50-55 percet sütöm, közepes hőfokon.

Az apróra vágott szilvát vízben főzöm 10 percig, rummal ízeítve.

Langyosan turmixolom, majd ha teljesen kihűlt, akkor felvert tejszínhabot forgatok hozzá.

A piskótára halmozom és készen is van.

Neked ajánljuk