Habos-szilvás tortácska (paleo)

Habos-szilvás tortácska (paleo)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg szilva (télen befőtt)
  • 2 tojás
  • 50 g kókuszliszt
  • 30 g nyílgyökér liszt
  • 10 g gesztenye liszt
  • 10 g zöldbanán liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál DW negyedannyi cukorpótló
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 4 tojásfehérje
  • 5 evőkanál darált dió
  • 1 evőkanál poreritrittel összekeverve
  • csipet só
  • 50 dkg szilva (télen befőtt)
  • 2 tojás
  • 50 g kókuszliszt
  • 30 g nyílgyökér liszt
  • 10 g gesztenye liszt
  • 10 g zöldbanán liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál DW negyedannyi cukorpótló
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 4 tojásfehérje
  • 5 evőkanál darált dió
  • 1 evőkanál poreritrittel összekeverve
  • csipet

Elkészítés:

Ha nincs otthon ennyiféle lisztünk, az összmennyiséget követve készülhet kevesebb féléből is.

A szilvát kimagozzuk és meghámozzuk (télen befőttből is készíthetjük), majd 1/3 részét (a legpuhább szemeket) aprító gépbe rakjuk. Hozzátesszük a tészta többi hozzávalóját és egyneművé dolgozzuk.

A masszát egy 22 cm átmérőjű szilikonos formába simítjuk, majd elrendezzük rajta a megmaradt, szeletekre vágott szilvaszemeket. Megszórjuk 3 evőkanál eritrites darált dióval, majd 160 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, légkeveréses funkcióval. (Ha nincs légkeverés a sütőn, akkor 180 fokon süssük, ugyanennyi ideig.)

A sütési idő vége felé felverjük a tojásfehérjét 1 evőkanál negyedannyi édesítővel (vagy eritrittel), majd óvatosan hozzákeverjük a maradék diót.

Amikor megsült a tésztánk, rásimítjuk a habot, majd visszarakva a sütőbe addig sütjük, amíg a hab szépen megbarnul. Elzárjuk a sütőt, résnyire kinyitjuk az ajtaját, és a sütőben hagyjuk kihűlni, hogy a tojáshab megszilárduljon egy kicsit.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!