Habos szilvás

Habos szilvás
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 24 szelethez:
  • 10 szem (kb. 50 dkg) szilva
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 tojás
  • 12+20 dkg porcukor
  • 12,5 dkg margarin vagy vaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál citromlé
  • 10 szem (kb. 50 dkg) szilva
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 db tojás
  • 32 dkg porcukor
  • 12,5 dkg margarin vagy vaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, hosszában félbevágjuk. A kristálycukrot elkeverjük a fahéjjal, megforgatjuk benne a fél szilvákat. A tojásokat kettéválasztjuk.

A tojássárgáját 12 dkg porcukorral, a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a tejet. Simára keverjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A nagy tepsit (30x40 cm) kibéleljük sütőpapírral. A tésztát a tepsibe simítjuk, megrakjuk a szilvával, majd 35-40 percig sütjük.

A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a 20 dkg porcukorral és a citromlével. Az egészet rásimítjuk a sütemény tetejére, és visszatesszük a sütőbe további 15-20 percre. A sütőt lekapcsoljuk 150 °C-ra, hogy a hab inkább száradjon, ne süljön nagyon meg. Rózsaszínűre megsütjük. Miután kicsit kihűlt, vizes késsel szeleteljük.

Ne sajnálja az időt a hab felverésre, csak a kemény hab lesz tökéletes.

Tipp: Ne kísérletezzen a tojások szétválasztásával! Mindig egyesével végezze, mert biztosan az utolsó rontja el tiszta fehérjéket!



Megjegyzés:

Fotó: Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti