Habos palacsinta fekete cseresznyével

Habos palacsinta fekete cseresznyével
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1/2 liter tej
  • 2 evőkanál porcukor
  • 37 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • a rátéthez:
  • 20 dkg magozott fekete cseresznye
  • 1 evőkanál fahéjas cukor
  • a sütéshez:
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • (a serpenyő 28 cm-es)
  • 5 db tojás
  • 1 csipet
  • 1/2 liter tej
  • 2 evőkanál porcukor
  • 37 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 20 dkg magozott fekete cseresznye
  • 1 evőkanál fahéjas cukor
  • 3 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a csipet sóval keményre verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat és a sütőporral elkevert lisztet is. Fél órát pihentetjük és a tojáshabot könnyedén hozzá keverjük.

A serpenyőbe teszünk egy kis olvasztott vajat, és felhevítjük. A tésztából egy kisebb merőkanállal a palacsintasütőbe teszünk, megszórjuk a gyümölccsel és a fahéjas cukorral, majd fedővel lefedve kb. 5 perc alatt készre sütjük és tányérra csúsztatjuk.

Szép, könnyű, vastagabb palacsinta a végeredmény. Fahéjas porcukorral megszitálva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!