Habos-narancsos csokitorta

Habos-narancsos csokitorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 2 ek. liszt
  • 8 szem kardamom
  • 1/2 rúd vanília
  • 1/2 tk. őrölt fahéj

A krémhez:

  • 10 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 3 ek. porcukor
  • 1/2 rúd vanília

Díszíteni:

  • 10 dkg bébinarancs
  • 2 ek. cukor
  • csipetnyi gyömbér

Elkészítés:

A kardamom magjait megőrlöm.

Vajjal olvasztom a csokit, gőz felett és cukorral, vaníliarúddal ízesítem.

Utána langyosan belekeverem a tojásokat, lisztet, kadamomot.

Kikent, lisztezett tortaformába simítom a masszát, majd 190 fokon sütöm 35 percig.

A narancsokat felezem, magozom és cukorral párolom, csipet gyömbérrel hintem.

Kikeverem a mascarponét, porcukrot, vaníliarúd kikapart belsejét, majd felvert tejszínt forgatok bele.

A piskótára halmozom a krémet, majd narancsokkal díszítem.

Neked ajánljuk