Habos meggyes pite

Habos meggyes pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 pohár joghurt (150 g)
  • 1 pohár kefir (150 g)
  • 1 pohár étolaj
  • 2 pohár kristálycukor
  • 3 tojás
  • 4 pohár liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpör
  • 50 dkg magozott meggy
  • a tetejére:
  • 3 tojásfehérje
  • csipet só
  • 1 teáskanál friss citromlé
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 pohár joghurt (150 g)
  • 1 pohár kefir (150 g)
  • 1 pohár étolaj
  • 2 pohár kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 4 pohár liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpör
  • 50 dkg magozott meggy
  • 3 db tojásfehérje
  • csipet
  • 1 teáskanál friss citromlé
  • 6 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

A sütött 180 fokra előmelegítjük. Veszünk egy nagyobb tálat, beleöntjük a joghurtot, a kefirt, a cukrot, a vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat, jól kikavarjuk. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet is és simára keverjük.

Egy 23x39 cm-es tepsit kikenjük olajjal, majd kilisztezzük, és belesimítjuk a tészta felét. Megszórjuk a magozott meggy felével, majd ráöntjük a tészta másik felét és a maradék meggyel megszórjuk.

Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt megsütjük.

Amíg sül a piténk, addig kemény habbá verjük a tojásfehérjét a csipet sóval, citromlével és a cukorral.

Ha megsült a pite, kivesszük a sütőből és rákenjük a tojásfehérje habot, majd visszatoljuk a sütőbe 10 percre, hogy a hab megpiruljon.

A tepsiben hagyjuk langyosra kihűlni csak ezután szeleteljük fel.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!