Habos meggyes

Habos meggyes
Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 6 db tojássárgája
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál tej
  • a töltelékhez:
  • 8 dl meggylé
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vanília puding
  • ízlés szerint fahéj
  • kb. 70-80 dkg meggy
  • 8 db tojásfehérje
  • 40 dkg cukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 6 db tojássárgája
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 4 evőkanál tej
  • 8 dl meggylé
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vanília puding
  • fahéj
  • 70-80 dkg meggy
  • 8 db tojásfehérje
  • 40 dkg cukor

Elkészítés:

A lisztbe beleszórjuk a sütőport, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk, és összegyúrjuk a tésztát.

Egy sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent, kilisztezett) tepsibe nyújtjuk, és megszurkáljuk.

A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingporból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a meggyel.

A tésztára halmozzuk a meggyes tölteléket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Közben a tojásfehérjét a cukorral jó keményre felverjük. Kivesszük a sütőből a tésztát, rákenjük a tojáshabot, visszatoljuk a sütőbe és nagyjából 10-15 percig sütjük még.

Megjegyzés:

A receptet Dominika küldte be. Köszönjük!