Habos mázas mézes puszedli

Habos mázas mézes puszedli

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 33 dkg liszt
  • 5 dkg barnacukor
  • 12 dkg méz
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézes-fűszerkeverék

A mázhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 35 dkg porcukor

Elkészítés:

A tojásokat egy tálba felütöm, hozzáadom a csipet sót, a mézet, a barna cukrot, a vizet és az olajat, majd jó habosra keverem. Ezután hozzáadom a szódabikarbónával és a mézes-fűszerkeverékkel összekevert lisztet. Gyors mozdulatokkal összegyúrom, majd 1 órára a hűtőbe teszem pihentetni.

A hűtőből kivéve diónyi golyókat formálok a masszából, majd sütőpapírral bélelt tepsire, kicsit távolabb helyezem egymástól. Ezután egy vízbe mártott evőkanállal minden golyót kicsit ellapítok, hogy kb. fél cm magasak legyenek.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-12 percig sütöm. A sütőből kivéve rácsra szedem, kihűtöm.

Nagyon finom, nem száraz a tészta, és hűvös helyen hosszabb ideig eltartható.

A mázhoz a tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött kemény habbá verem. Ezután a puszedliket rögtön beleforgatom a felvert habba, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, és szobahőmérsékleten megszárítom.

A recetet Gizike küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk