Habos málnás

Habos málnás
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 tojásfehérje
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 15 dkg rizsliszt
  • 50 dkg málna
  • 200 ml laktózmentes tejszín
  • 5 tojásfehérje
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 15 dkg rizsliszt
  • 50 dkg málna
  • 200 ml laktózmentes tejszín

Elkészítés:

Az öt tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot és tovább keverjük. Ezután egy keverőlapát segítségével beleforgatjuk a rizslisztet.

Egy kapcsos tortaformát kókuszzsírral kikenünk, rizsliszttel megszórjuk, majd beleöntjük a tésztát.

150 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Ha megsült, megvárjuk, amíg kihűl.

Addig a tejszínt kemény habbá verjük, a megmosott málnát rászórjuk az alapra, rátesszük a tejszínhabot, majd ismét teszünk rá málnát.

Pár szem málnából szirupot készítünk. Ha kihűlt, meglocsoljuk vele a süteményt.

(A szirupot úgy tudjuk elkészíteni, hogy a málnákat összerottyantjuk a tűzön. Levesszük, majd kinyomkodjuk egy szűrőn a levet.)

Megjegyzés:

A receptet Négyessy Beatrix küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti