Habos mákos

Habos mákos

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • csipet só
  • 1 mokkáskanál sütőpor

a töltelékhez:

  • 25 dkg darált mák
  • 1 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg őszibarackbefőtt
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor

a tojáshab:

  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • csipet só
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 25 dkg darált mák
  • 1 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg őszibarackbefőtt
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba tekerve 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután belesimítjuk egy kivajazott, lisztezett 20 x 20-as tepsibe, megszurkáljuk villával és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig.

A tejet felforraljuk a cukrokkal, és leforrázzuk vele a mákot, hozzákeverjük a mézet, citromhéjjal ízesítsük és hozzáforgatjuk a felkockázott barackot.

Visszatesszük a sütőbe, amíg elkészítjük a habot. A fehérjét a sóval elkezdjük felverni. Amikor már félig felverődött, kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot, végül a keményítőt. A mákos rétegre kenjük és visszavéve a hőfokot 165 fokra további 20 percig sütjük.

Neked ajánljuk