Habos linzer

Habos linzer
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 300 g liszt
  • 180 g vaj
  • 2 tojássárgája
  • 50 g cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • egy csipet só
  • *
  • a habhoz:
  • 2 tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • *
  • az összeállításhoz:
  • fél üveg házi baracklekvár
  • 300 g liszt
  • 180 g vaj
  • 2 tojássárgája
  • 50 g cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • egy csipet
  • 2 db tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • fél üveg házi baracklekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Figyeljünk arra, hogy ne olvasszuk meg a vajat, gyors mozdulatokkal dolgozzunk! Érdemes ezt a műveletet géppel végezni.

Ezután a tésztát kb. 30-40 percre a hűtőbe tesszük. Ezután egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. 5 cm-es korongokat szaggatunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket.

A tojásfehérjét közben felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt, és addig keverjük, amíg krémes, fényes habot nem kapunk belőle. Ezután habzsákba töltjük és minden tésztakarikára nyomunk a fehérjéből körkörösen.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Végül mindegyik habkarika közepébe teszünk egy kiskanálnyi finom házi baracklekvárt.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti