Habos krémes csokoládétorta

Habos krémes csokoládétorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 4 db tojás
  • 400 ml kefir
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg kakaó
  • 25 dkg cukor
  • 26 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • a mascarpone krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 300 ml tejszín
  • vaníliás cukor
  • a ganache krémhez:
  • 30 dkg csokoládé (legalább 50 %-os étcsokoládé)
  • 600 ml tejszín
  • pici rum
  • a tetejére:
  • csokoládé
  • 4 db tojás
  • 400 ml kefir
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg kakaó
  • 25 dkg cukor
  • 26 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 300 ml tejszín
  • vaníliás cukor
  • 30 dkg csokoládé (legalább 50 %-os étcsokoládé)
  • 600 ml tejszín
  • pici rum
  • csokoládé

Elkészítés:

A piskótához a száraz anyagokat a cukor kivételével összekeverjük. A vajat a cukorral kihabosítjuk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a gőz fölött megolvasztott, és langyosra hűtött csokoládét, majd a lisztes keveréket és a kefirt.

Ezt a masszát 2 db 26 cm-es papírral bélelt tortakarikába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, mindkettőt félbe vágjuk (lesz 4 lapunk).

A mascarponét a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt és a hűtőbe tesszük.

A ganache krémhez a tejszínt felmelegítjük, feloldjuk benne a csokoládét, hűtőbe tesszük, majd habosra felverjük.

Összeállítjuk a tortát: az alsó lapra a ganache krém harmada kerül, majd a második piskótalap, mascarpone krém, piskóta lap, ismét ganache (hagyunk kicsit az oldalára és a tetejére) majd a negyedik lap. Bevonjuk a maradék krémmel. A tetejét bevonhatjuk olvasztott csokoládéval és tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!