Elkészítés:
A piskótához a száraz anyagokat a cukor kivételével összekeverjük. A vajat a cukorral kihabosítjuk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a gőz fölött megolvasztott, és langyosra hűtött csokoládét, majd a lisztes keveréket és a kefirt.
Ezt a masszát 2 db 26 cm-es papírral bélelt tortakarikába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, mindkettőt félbe vágjuk (lesz 4 lapunk).
A mascarponét a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt és a hűtőbe tesszük.
A ganache krémhez a tejszínt felmelegítjük, feloldjuk benne a csokoládét, hűtőbe tesszük, majd habosra felverjük.
Összeállítjuk a tortát: az alsó lapra a ganache krém harmada kerül, majd a második piskótalap, mascarpone krém, piskóta lap, ismét ganache (hagyunk kicsit az oldalára és a tetejére) majd a negyedik lap. Bevonjuk a maradék krémmel. A tetejét bevonhatjuk olvasztott csokoládéval és tetszés szerint díszítjük.
Megjegyzés:
A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
ünnepi
,
ünnep
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
közepesen bonyolult
,
több, mint másfél óra
,
torta
,
csokis