Habos-krémes almakocka

Habos-krémes almakocka
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához: (20x30 cm tepsi)
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 60 ml víz
  • 60 ml olaj
  • pici só
  • 1 kanál kakaó
  • a krém hozzávalói:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojásfehérje
  • 2 vaníliás cukor
  • ezen kívül:
  • 5-6 db alma
  • 2-3 kanál fahéjas kristálycukor
  • 4 dl tejszínhab (Hulala)
  • a piskótához: (20x30 cm tepsi)
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 60 ml víz
  • 60 ml olaj
  • pici
  • 1 kanál kakaó
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojásfehérje
  • 2 vaníliás cukor
  • 5-6 db alma
  • 2-3 kanál fahéjas kristálycukor
  • 4 dl tejszínhab (Hulala)

Elkészítés:

Ha ettél már finom almás sütit… Ez valami mennyei!

Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, vékonyan megkenjük olajjal, kirakjuk az alma szeletekkel, megszórjuk a fahéjas cukorral.

A piskótához a tojások sárgáját a kétféle cukorral, a vízzel és olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd kanalanként a keményre felvert tojáshabot. A ¾ részét az almára csurgatjuk, a maradék ¼ részébe belekeverjük a kakaót, és azt a sárga tésztára csurgatjuk, villával kicsit márványosra keverjük.

180 C fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba). Teljesen kihűtjük, kiborítjuk egy tálcára és lehúzzuk róla a papírt.

A krémhez a pudingport a kétféle cukorral sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját, és óvatosan keverve még egy-két percig együtt főzzük. A tepsibe visszatett piskótára (felül van az almás rész, ha kell tegyünk köré sütőkeretet) még melegen ráöntjük. Kihűtjük.

Ha kihűlt, tetejére kerül a keményre felvert tejszínhab.

Jó, ha egy éjszakát a hűben áll, másnap kockára szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vankóné küldte be. Köszönjük!