Habos isler

Habos isler
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 58 dkg liszt
  • 32 dkg margarin
  • 16 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál víz
  • a töltelékhez:
  • 5 tojásfehérje
  • 1,5 dl víz
  • 40 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • a mázhoz:
  • 40-50 dkg tortabevonó vagy 5 tábla étcsoki
  • 7 evőkanál napraforgó olaj
  • 58 dkg liszt
  • 32 dkg margarin
  • 16 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál víz
  • 5 tojásfehérje
  • 1,5 dl víz
  • 40 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 40-50 dkg tortabevonó
  • 7 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, omlós tésztát készítünk belőle, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Ezután 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt gáz tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben világos sárgára sütjük, és kihűtjük.

Közben a vizet a cukorral felforraljuk, kicsit hűtjük, de még melegen a citromlével ízesített tojásfehérjéhez adjuk, amit gőz felett kemény habbá verünk.

Egy-egy kihűlt tésztakorongra nyomózsák segítségével habot formázunk, és lefedjük egy másik koronggal.

Felolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük a napraforgóolajat, hogy hígítsuk. Alaposan elkeverjük (hogy ne váljon el egymástól a két alapanyag és ne legyen csíkos a mázunk), és egyenként belemártjuk a sütik tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Bagyinszki Molnár Éva küldte be. Köszönjük!