Habos-gesztenyés őzgerinc

Habos-gesztenyés őzgerinc

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek rum
  • 20 dkg porcukor

A krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

A gesztenyemasszát a porcukorral, vajjal és a rummal gyúrjuk össze. Az őzgerincformát fóliával béleljük ki, és a gesztenyemasszát nyomkodjuk bele. Egy keveset hagyjunk ki belőle, ez lesz majd a díszítés, illetve ezzel fedjük be a tetejét.

A közepébe kis vályút készítünk, és a krémet simítsuk bele. A meghagyott gesztenyemasszát simítsuk a krémre, és tegyük hideg helyre.

Ha megdermedt, borítsuk ki, a fóliát húzzuk le róla, és díszitsük tejszínhabbal, majd szeleteljük fel.

Hasonló receptek