Habos diós meggyes piskóta kocka

Habos diós meggyes piskóta kocka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 db egész tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál víz
  • 4 evőkanál darált dió
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpör
  • 15 dkg magozott meggy
  • 1 csomag vaníliás cukor

a tetejére:

  • 3 dl cukrász tejszín
  • 2 evőkanál sárgabarack dzsem
  • kandírozott cseresznye

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a vizet, a 2 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot, és fehéredésig felverjük. A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, amikor kezd habosodni, apránként hozzá adjuk a cukrot, és kemény, fényes habbá verjük.

A kikavart tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a darált diót összekeverjük, majd a kemény habból 3 kanállal fellazítjuk a tésztát, végül apránként belekeverjük a többi tojásfehérje habot körkörös laza mozdulatokkal, hogy ne törjük össze. Kizsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk.

A lecsurgatott meggyeket egyenként darált dióba mártjuk, és egyenletesen a diós piskótába rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy meg sült -e a piskóta, majd hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a piskóta, addig felverjük a tejszínt.

A piskótát kiborítjuk a tepsiből, tálcára tesszük, megkenjük a tetejét sárgabarack dzsemmel. A tetejére halmozzuk a felvert tejszínt és elsimítjuk. A maradék tejszínhabot habzsákba tesszük és kis rózsákkal kidíszítjük. A habrózsák közepébe egy-egy kandírozott cseresznyét teszünk.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk