Habos-diós kosárkák

Habos-diós kosárkák
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 6 evőkanál tej
  • 1 csomag sütőpor
  • a töltelékhez:
  • 4 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 35 dkg darált dió
  • 1 kis üveg baracklekvár
  • 5 dkg vaj
  • 50 dkg liszt
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 6 evőkanál tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 35 dkg darált dió
  • 1 kis üveg baracklekvár
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. A porcukrot összekeverjük a darált dióval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a habot óvatosan a dióba forgatjuk. A vajat megolvasztjuk, és egy kenőecset segítségével kivajazzuk a kosárformákat (kb. 50 darabra lesz szükségünk), majd egy nagyobb gáztepsin elosztjuk azokat.

A tésztából diónyi darabokat tépünk és egyenletesen elosztjuk a formákban. (Utólag lehet csipegetni az egyikből és hozzátenni a másikhoz, ha nem sikerült az egyenletes adagolás.) Ezután egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát a formákba úgy, hogy a redőkbe is szépen belesimuljon. Ezt követően minden formába rakunk 1-1 kávéskanál lekvárt, majd ennek a tetejére 1-1 kávéskanál dióhabot, majd egy süteményes villával elrendezzük a dióhabot a tészta tetején.

180 fokra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük, majd amikor kihűlt, kiborítjuk a formákból. (Némelyik lazításához hegyes végű kést is kell használnunk, hogy kijöjjön a formából.) Tálra rendezzük, és soronként megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük!