Habos csoda glutén- és tejmentesen

Habos csoda glutén- és tejmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál gluténmentes lisztkeverék
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 dl mandulatej
  • ízlés szerint cukor
  • 1 evőkanál margarin
  • vegán mogyorókrém
  • Meggle decor hab
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál gluténmentes lisztkeverék
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 dl mandulatej
  • cukor
  • 1 evőkanál margarin
  • vegán mogyorókrém
  • Meggle decor hab

Elkészítés:

Az 5 tojást szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük 5 evőkanál cukorral, késhegynyi szódabikarbónával, majd hozzákeverjük az 1 evőkanál kakaóport, 4 evőkanál Schär B lisztet, végül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 160 fokon 25 perc alatt megsütjük. Ha kisült kettévágjuk, mogyorókrémmel lekenjük, majd vaníliás krémmel megtöltjük.

A vaníliás krémhez a pudingport a mandulatejben ízlés szerinti mennyiségű cukorral ízesítve felfőzzük, majd ha már teljesen kihált a puding, belekeverjük a margarint.

A sütemény tetejét a felvert Meggle dekorhabbal vonjuk be.

Megjegyzés:

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!