Habos cseresznyés pite

Habos cseresznyés pite
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 db 125 ml-es krémjoghurt
  • 175 ml étolaj
  • 2 bögre cukor
  • 4 bögre liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db sütőpor
  • csipet só
  • 60 dkg friss magozott cseresznye
  • 3 db egész tojás
  • (a mérce egy 2 dl -es bögre)
  • a habcsókhoz:
  • 3 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 db 125 ml-es krémjoghurt
  • 175 ml étolaj
  • 2 bögre cukor
  • 4 bögre liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db sütőpor
  • csipet
  • 60 dkg friss magozott cseresznye
  • 3 db egész tojás
  • (a mérce egy 2 dl -es bögre)
  • 3 db tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor

Elkészítés:

Veszünk egy tálat, beleöntjük a joghurtot, az olajat, beleütjük a tojásokat, majd kézi habverővel kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot, a csipet sót, és összekeverjük.

Egy tepsit (20x30 cm-es) kizsírozzunk, meghintjük liszttel és belesimítjuk a tészta felét.

A megmosott, kimagozott cseresznyét lecsepegtetjük, majd a félével megszórjuk a tésztát, majd a maradék tésztát rásimítjuk és a maradék cseresznyét ismét egyenletesen a tészta tetejébe pottyantjuk.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25-28 perc alatt megsütjük. Amíg sül a tészta, a csipet sóval elkezdjük felverni a tojás fehérjét, amikor félig felvertük, apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ha tészta majdnem megsült, kivesszük a sütőből, és ráhalmozzuk a felvert tojásfehérjét, elsimítjuk, és vissza toljuk a sütőbe kb. 10-15 percre. Ekkor inkább szárítjuk, mint sütjük.

Langyosan kockákra vágjuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!