Habos bodzás süti

Habos bodzás süti

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 csipet sütőpor

a krémhez:

  • 2 dl szörp (bodza)
  • 2 dl víz
  • 1 csomag epres pudingpor
  • 3 evőkanál eperlekvár
  • 20 dkg piros gyümölcs (málna, ribizli, eper, esetleg ezek keveréke)
  • 5 dl habtejszín

a díszítéshez:

  • 10 dkg piros ribizli
  • 1 csokor citromfű (12 levél)

Elkészítés:

Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk. 3 tojásból piskótatésztát készítünk, a tepsibe simítjuk, és 10-12 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

2 dl bodzaszörp és 2 dl víz keverékében pudingot főzünk (cukrot nem adunk hozzá, elég ami a szörpben van). A tejszínt kemény habbá verjük.

A kihűlt piskótát megkenjük az eperlekvárral. A tejszínhab felét finoman a kihűlt pudingba forgatjuk, és a lekvár tetejére kenjük. A piros gyümölcsökből félretesszük a díszítéshez szükséges mennyiséget, a többit elosztjuk a krém tetején.

Rásimítjuk a tejszínhab másik felét, villával becsíkozzuk és hűtőbe tesszük. 1-2 óra pihentetés után tálalhatjuk. 6 kockára vágjuk, és minden kocka közepére elhelyezünk egy citromfű levélkét és egy ribizlifürtöt.

Fotó: Ringier/Recepttár

Hasonló receptek