Habos almás pite

Habos almás pite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 5 friss tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 12 evőkanál tej
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

a töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • ízlés szerint cukor, fahéj, vaníliás cukor
  • 3 evőkanál búzadara

a habhoz:

  • 5 friss tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • szeletelt mandula vagy dió

Elkészítés:

A tojássárgájákat kikeverjük a porcukorral, margarinnal, a tejjel, majd belekeverjük a lisztet, sütőport. Kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk és 160 fokon kb.15 percig sütjük.

A töltelékhez az almát lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a búzadarát és a fahéjat. A bekevert tölteléket a tepsiben lévő tésztára simítjuk és 15 percig 180 fokos sütőben sütjük.

A tojás fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Az alma tetejére simítjuk, megszórjuk mandulával és magas fokozaton megpirítjuk a habot

Vicuska Konyhája receptje

Neked ajánljuk