Habos almás pite
Hozzávalók:
a tésztához:
- 5 friss tojássárgája
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 12 evőkanál tej
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
a töltelékhez:
- 2 kg alma
- ízlés szerint cukor, fahéj, vaníliás cukor
- 3 evőkanál búzadara
a habhoz:
- 5 friss tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- szeletelt mandula vagy dió
Elkészítés:
A tojássárgájákat kikeverjük a porcukorral, margarinnal, a tejjel, majd belekeverjük a lisztet, sütőport. Kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk és 160 fokon kb.15 percig sütjük.
A töltelékhez az almát lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a búzadarát és a fahéjat. A bekevert tölteléket a tepsiben lévő tésztára simítjuk és 15 percig 180 fokos sütőben sütjük.
A tojás fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Az alma tetejére simítjuk, megszórjuk mandulával és magas fokozaton megpirítjuk a habot
Vicuska Konyhája receptje