Habos almás

Habos almás
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg finomliszt
  • 30 dkg barnacukor
  • 15 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 1,5 kg alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál búzadara
  • 40 dkg finomliszt
  • 30 dkg barnacukor
  • 15 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 4 db tojás
  • 1,5 kg alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál búzadara

Elkészítés:

A lisztet, 15 dkg barnacukrot, a sütőport, a margarint és 1 egész tojást, 3 db tojássárgáját linzer tésztává gyúrunk.

Kb. 1,5 kg almát meghámozunk, lereszelünk, majd hozzáadjuk a fahéjat, a maradék15 dkg barnacukrot és a búzadarát. Összekeverjük, pár percig állni hagyjuk, majd ezután a levét kinyomkodjuk.

A linzer tésztát kinyújtjuk és közepes méretű tepsibe tesszük. Erre ráhalmozzuk az almás tölteléket.

A 3 tojásfehérjéhez 15 dkg porcukrot adunk, majd gőz fölött kemény habbá verjük. A tojáshabot ráhalmozzuk az almás töltelékre és forró sütőbe helyezzük. Addig sütjük, ameddig a hab szép aranybarna lesz.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti