Habos almás

Habos almás
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 3 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 60 ml olaj
  • 60 ml hideg víz
  • 15 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • almás részhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg cukor
  • 500 ml almalé
  • 3 közepes méretű, savanykás alma
  • a tetejére:
  • 500 ml habtejszín
  • őrölt fahéj
  • 1 csomag habfixáló
  • 3 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 60 ml olaj
  • 60 ml hideg víz
  • 15 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg cukor
  • 500 ml almalé
  • 3 db közepes méretű, savanykás alma
  • 500 ml habtejszín
  • őrölt fahéj
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat habosra, fehérre keverjük a cukorral. A liszthez hozzáadjuk a sütőport. A tojások fehérjét keményre felverjük. A cukros krémhez hozzáadjuk az olajat és a vizet, alaposan elkeverjük, majd a sütőporos liszttel folytatva tovább keverjük.

A keményre vert habból egy-két evőkanálnyival tovább lazítjuk, majd hozzáadjuk az összes habot, de ezt már csak óvatosan beleforgatjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt világos „szőkére” sütjük.

Míg sül a tészta, elkészítjük az almás zselét. A 2 csomag pudingport elkeverjük pár kanál almalével és a cukorral. A többi almalevet felforraljuk, majd ha forr, beleöntjük a pudingporos levet és besűrítjük, míg egy zselészerű állagot kapunk. Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az almazseléhez és elkeverjük benne. A hűlőben lévő tésztánkat egy tálcára, deszkára helyezzük, rátesszük az almakrémet és szép egyenletesre elsimítjuk. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl és utána folytatjuk tovább.

A tejszínt a fixálóval felverjük, a kihűlt almazselére kenünk, ezt is szépen elsimítjuk és megszórjuk nagyon vékonyan őrölt fahéjjal.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti