Habos almás

Habos almás
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 5 tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 12 evőkanál tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • a töltelékhez:
  • 2 kg alma
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • fahéj
  • 2-3 evőkanál búzadara
  • a habhoz:
  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • a tetejére:
  • diót
  • 5 db tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 12 evőkanál tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 kg alma
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • fahéj
  • 2-3 evőkanál búzadara
  • 5 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • dió

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, a margarinnal, a tejjel, majd belekeverjük a lisztet és egy csomag sütőport. Tepsibe simítjuk és félig megsütjük.

A töltelékhez az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd a cukorral, vaníliás cukorral , fahéjjal kicsit megdinsztelünk. Belekeverjük a búzadarát. Az így elkészült tölteléket a tepsiben lévő tésztára simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük sülni.

Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot. Amikor a sütemény majdnem kész, a habot az almára simítjuk és visszatesszük a sütőbe még egy kicsit szárítani. A tetejére szórhatunk diót is, és ezzel együtt szárítjuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti