Elkészítés:
A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, a margarinnal, a tejjel, majd belekeverjük a lisztet és egy csomag sütőport. Tepsibe simítjuk és félig megsütjük.
A töltelékhez az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd a cukorral, vaníliás cukorral , fahéjjal kicsit megdinsztelünk. Belekeverjük a búzadarát. Az így elkészült tölteléket a tepsiben lévő tésztára simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük sülni.
Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot. Amikor a sütemény majdnem kész, a habot az almára simítjuk és visszatesszük a sütőbe még egy kicsit szárítani. A tetejére szórhatunk diót is, és ezzel együtt szárítjuk.
Megjegyzés:
A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
75 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Almás ételek
,
Sütemények