Habos almás

Habos almás
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg finomliszt
  • 30 dkg barnacukor
  • 15 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 1,5 kg alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál búzadara
  • 40 dkg finomliszt
  • 30 dkg barnacukor
  • 15 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 4 db tojás
  • 1,5 kg alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál búzadara

Elkészítés:

A lisztet, 15 dkg barnacukrot, a sütőport, a margarint és 1 egész tojást, 3 db tojássárgáját linzer tésztává gyúrunk.

Az almát meghámozunk, lereszeljük, majd hozzáadjuk a fahéjat, a maradék barna cukrot és 1 a búzadarát. Összekeverjük, pár percig állni hagyjuk, majd ezután kinyomkodjuk a levét.

A linzer tésztát kinyújtjuk és közepes méretű tepsibe tesszük, majd ráhalmozzuk az almás tölteléket.

A 3 tojásfehérjéhez adjuk a porcukrot, majd gőz fölött kemény habbá verjük. A tojáshabot ráhalmozzuk az almás töltelékre és forró sütőbe helyezzük. Addig sütjük amíg a hab szép aranybarna nem lesz.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!