Habos almaleves

Habos almaleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 piros héjú alma
  • 1 citrom
  • 1 rúd vanília
  • 3 evőkanál cukor
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 darabka fahéj
  • 2 dl (kókusz)tejszín
  • a díszítéshez:
  • 2 evőkanál mandulaforgács
  • 2,5 dl (kókusz)tejszín
  • 1 evőkanál málnaszörp
  • 4 piros héjú alma
  • 1 db citrom
  • 1 rúd vanília
  • 3 evőkanál cukor
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 darabka fahéj
  • 2 dl (kókusz)tejszín
  • 2 evőkanál mandulaforgács
  • 2,5 dl (kókusz)tejszín
  • 1 evőkanál málnaszörp

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, negyedeljük, és csíkokra vágjuk. A citromot megmossuk, leszárítjuk, a felének a héját lereszeljük, a másik felét felkarikázzuk. A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, pépjét kikaparjuk. Az almát 5-6 dl vízben feltesszük főni a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliapéppel, és a teatojásba zárt fahéjjal és a szegfűszeggel.
Amikor az alma megfőtt (kb. 15 perc), a teatojást kiemeljük, és a gyümölcsöt turmixban pürésítjük. A főzőkrémet a levesbe öntjük, és kevergetve összeforraljuk. Hagyjuk langyosra hűlni.

Tálalás előtt a mandulát bevonatos, száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. A tejszínt felverjük, a málnaszörppel színezzük, habzsákba szedjük. A levest mély tányérokba kanalazzuk, rányomjuk a habot, megszórjuk a mandulával és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés:

Recept/fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti