Habkönnyű Raffaello süti

Habkönnyű Raffaello süti

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 fél kiskanálnyi sütőpor

A locsoláshoz:

  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 500 ml víz

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 7 evőkanál tejszínhab

A tetejére:

  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a keményre vert tojáshabot. Kivajazott, liszttel meghintett tepsibe öntjük, a sütőbe toljuk és 25 percen át sütjük. Amikor kihűlt, félbevágjuk.

A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben, majd egyenletesen a kész tészta tetejére locsoljuk.

A krémhez vízgőz fölött melegíteni kezdjük a tejjel az apróra tördelt csokoládét, majd, amikor már krémesen folyik, belekeverjük a kókuszreszeléket is, a gőzről levesszük és félretesszük, hogy kihűljön.

A már kihűlt kókuszos krémbe keverjük a tejszínhabot és megtöltjük vele a tésztát. Hűtőbe tesszük egy órára, majd ízlés szerint kör alakúra (pohárral) vagy kockára vágjuk.

A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a sütemény tetejére szórjuk.

Neked ajánljuk