Habkarikák

 Habkarikák

Elkészítési idő

15 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3-4 db tojásfehérje
  • 18 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • (ételszínezék, dekorcukor)

Elkészítés:

Nagyon fontos, hogy nem sütni kell, hanem szárítani, ezért elég hosszú folyamat, míg elkészül, de garantált a siker.

A porcukrot a keményítővel összekeverjük.

Egy lábosban kevés vizet felforralunk, a villanytűzhelyről levesszük és a tojásfehérjét a csipet sóval a gőz felett kézi habverővel elkezdjük kemény habbá verni. A keményítővel elkevert porcukrot közben kanalanként lassan hozzá adagoljuk, az egészet apránként hozzáadjuk, és addig verjük kézi habverővel, míg szép fényes kemény habot nem kapunk.

Sütőpapírral kibéleljük a tepsit. (Én a sütőpapírra megrajzoltam a köröket, így könnyebb volt egyforma karikákat készítenem.)

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Közben különböző módon színezhetjük a habot. Így egy kicsit csíkos, márványos lett.

A habot a csillag csőrös habzsákba töltjük. Az előre megrajzolt körre rányomjuk a habot úgy, hogy legalább kétszer körbe kanyarodunk. A tetejét megszórhatjuk dekorcukorral.

A hőfokot visszavesszük 90 fokra, majd a tepsit betesszük a sütőbe. Szép, lassan szárítjuk 120 percig, nem süssük. (Vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg.)

Neked ajánljuk